Κατασκευή E-Shop σε OpenCart και Τεχνική Υποστήριξη σε OpenCart.

  • Post category:Blog

Table of contents

Υπάρχουν πολλές πλατφόρμες στον τομέα του ecommerce. Ωστόσο, εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα πλήρως εξοπλισμένο eshop χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο, η πλατφόρμα του OpenCart είναι μία από τις καλύτερες επιλογές που διατίθενται στην αγορά. Τα συστήματα διαχείρισης διαδικτυακών καταστημάτων που βασίζονται στην PHP είναι ευρέως δημοφιλή μεταξύ των διαδικτυακών καταστημάτων.

opencart

Αυτός ο οδηγός είναι ιδανικός για όσους είναι νέοι στο Opencart και για όσους θα ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τις λεπτομέρειες της πλατφόρμας.

Μια σύντομη εισαγωγή στο Opencart

Το OpenCart είναι μια διάσημη πλατφόρμα στη βιομηχανία ηλεκτρονικού εμπορίου. Οι προγραμματιστές έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά για να το κάνουν μια αξιόπιστη και ισχυρή πλατφόρμα για διαδικτυακά καταστήματα. Το ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης καταστημάτων είναι γραμμένο σε γλώσσα PHP, η οποία χρησιμοποιεί τη βάση δεδομένων MySQL, οπότε δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία.

Το OpenCart μπορεί να τρέξει σε οποιοδήποτε περιβάλλον φιλοξενίας ηλεκτρονικού εμπορίου με PHP 5.4 ή παραπάνω, βάση δεδομένων MySQL, τουλάχιστον 500 MB ελεύθερου χώρου (το μέγεθος του καταστήματος εξαρτάται από τον αριθμό των κατηγοριών, προϊόντων και εικόνων) και με mod_rewrite module σε Apache server.

Το OpenCart απαιτεί επίσης λίγα PHP libraries/modules συμπεριλαμβανομένων των Curl, ZIP, Zlib, GD Library, Mcrypt, Mbstrings και XML. Οι παραπάνω απαιτήσεις συστήματος θα πρέπει πάντα να είναι διαθέσιμες στον πάροχο φιλοξενίας σας. Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης, το OpenCart θα ελέγξει για όλες αυτές τις απαιτήσεις. Σε περίπτωση που λείπει κάποιο από τα παραπάνω, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον πάροχο φιλοξενίας σας.

opencart hosting

Εγκαθιστώντας το OpenCart

Πριν από την εγκατάσταση, βεβαιωθείτε ότι έχετε τα διαπιστευτήρια FTP και τις πληροφορίες της βάσης δεδομένων σας. Πρώτα απ’ όλα, επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα λήψης του OpenCart και κατεβάστε την τελευταία έκδοση της πλατφόρμας. Εναλλακτικά, μπορείτε να την κατεβάσετε από το opencart.gr. Ανεβάστε το αρχείο .ZIP στο διακομιστή σας και εξαγάγετε το. Τώρα, μετονομάστε το config-dist.php σε config.php (μπορείτε να το βρείτε στον κατάλογο μεταφόρτωσης) και το / admin / config-dist.php σε Upload / admin / config.php. Τέλος, μετακινήστε όλα τα αρχεία και τους φακέλους από τον κατάλογο μεταφόρτωσης (Upload directory) στο διακομιστή σας.

Μπείτε στην αρχική σελίδα του καταστήματός σας και ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εγκαταστήσετε το OpenCart στον διακομιστή σας.

Βήμα 1ο: Αποδεχτείτε την Άδεια χρήσης πατώντας το κουμπί ΣΥΝΕΧΕΙΑ.

opencart

Βήμα 2 ο: Το OpenCart τώρα θα ελέγξει για τις απαιτήσεις στο περιβάλλον φιλοξενίας σας. Εάν κάτι εμφανίζεται σε κόκκινο χρώμα, διαβάστε το σφάλμα και πραγματοποιήστε τις απαραίτητες αλλαγές. Πατήστε CONTINUE εάν όλα είναι γραμμένα με πράσινο χρώμα.

opencart requirements

Βήμα 3ο: Στη σελίδα Configurartion, θα παρέχετε τα διαπιστευτήρια (username, password) για τη βάση δεδομένων σας. Αυτά θα τα λάβετε από τον πάροχο φιλοξενίας σας. Πατήστε το κουμπί CONTINUE μόλις συμπληρώσετε τη φόρμα με τα απαιτούμενα δεδομένα.

opencart configuration

Βήμα 4ο: Και τελειώσατε! Ωστόσο, προτού συνεχίσετε, σημειώστε ότι υπάρχει μια προειδοποίηση που συνιστά τη διαγραφή του καταλόγου εγκατάστασης που βρίσκεται στο διακομιστή σας. Αφαιρέστε το και είστε έτοιμοι να συνεχίσετε είτε στο κατάστημα σας είτε στον πίνακα διαχείρισης.

opencart installation

Πίνακας ελέγχου

Ας ρίξουμε μια ματιά στον πίνακα διαχείρισης του OpenCart από όπου μπορείτε να δημιουργήσετε το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου σας σε χρόνο μηδέν. Μεταβείτε στη διεύθυνση www.yourdomain.com/admin και συνδεθείτε με τα διαπιστευτήρια διαχειριστή (username και password) που χρησιμοποιήσατε στο Βήμα 3.

Το πρώτο πράγμα που θα δείτε είναι ο Πίνακας ελέγχου του OpenCart, ο οποίος παρέχει μια επισκόπηση των παραγγελιών, των πωλήσεων, των πελατών κ.λπ.

opencart admin panel

Πριν ξεκινήσουμε με τον Πινάκα Διαχείρισης επιβάλλεται να κάνουμε κάποιες απαραίτητες ρυθμίσεις.

System Settings

Μεταβείτε στο System > Settings και πατήστε Edit για να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες πληροφορίες καταστήματος. Από την καρτέλα Store, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα του καταστήματος, τον κάτοχο, τη διεύθυνση και άλλες λεπτομέρειες.

opencart settings

Στην καρτέλα Local, θα δείτε τις επιλογές για την περιοχή του καταστήματος. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε τη γλώσσα, όπως επίσης  να αλλάξετε νόμισμα και μονάδες .

opencart local settings

Στην καρτέλα Image, μπορείτε να αλλάξετε το λογότυπο και το favicon του καταστήματός σας.

Το OpenCart σάς επιτρέπει επίσης να διαχειρίζεστε ορισμένες από τις ρυθμίσεις του διακομιστή μέσα από τον πίνακα διαχείρισης. Στην καρτέλα Server, υπάρχουν πολλές ρυθμίσεις για Ασφάλεια, Μεταφορτώσεις και Χειρισμούς σφαλμάτων. Επίσης, στην ίδια καρτέλα, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τις διευθύνσεις για SEO-friendly URLS.

opencart system

Μπορείτε να προσθέσετε κατηγορίες και προϊόντα στο κατάστημά σας OpenCart με λίγα μονο κλικ. Μεταβείτε στον Catalog > Categories και πατήστε το Add New button.

opencart categories

Στην καρτέλα General, εισαγάγετε το όνομα κατηγορίας, την περιγραφή και άλλα σχετικά δεδομένα.

opencart general categories

Στην καρτέλα Data, υπάρχει μια επιλογή για να επιλέξετε Parent category, Φίλτρα, προσθήκη εικόνας κατηγορίας και ένα σημάδι επιλογής για εμφάνιση της κατηγορίας στη γραμμή μενού.

opencart category data

Για να προσθέσετε ένα προϊόν στο OpenCart, μεταβείτε στον Catalog > Products και κάντε κλικ στο Add New. Δεδομένου ότι αυτό το ποστ είναι οδηγός για αρχάριους, θα μιλήσουμε μόνο για τις τρεις πρώτες καρτέλες.

opencart products

Στην καρτέλα General, έχετε τα πεδία εισαγωγής για Όνομα προϊόντος και περιγραφή, Meta-tag title, περιγραφή, keywords και ετικέτες προϊόντων.

opencart product descriptions

Στην καρτέλα Data, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον πληροφορίες προϊόντος, όπως Μοντέλο, SKU, Τοποθεσία, Τιμή, Ποσότητα, Κατάσταση και άλλoυς κωδικούς προϊόντων όπως UPC, EAN, JAN, ISBN κ.λπ.

opencart product settings

Στην καρτέλα Links, μπορείτε να αναφέρετε τον κατασκευαστή του προϊόντος, να επιλέξετε Κατηγορίες, Φίλτρα, Σχετικά προϊόντα κ.λπ.

opencart product links

Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε εύκολα πλέον να εγκαταστήσετε το OpenCart και να δημιουργήσετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Newsletter

Κάνε εγγραφή στο newsletter μας για να σε κρατάμε ενήμερο για όλες τις custom made λύσεις μας!
Με την εγγραφή σου στη λίστα συναινείς στη λήψη προωθητικών e-mails.